Jesteś tu:
>
>
>
>
Zupa szczawiowa (200 g) z połówką jajka
Zupa szczawiowa (200 g) z połówką jajka
dietetyk Edyta Adamska, Klinika Endokrynologii, Diabetologii i Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku
Kaloryczność: 115 kcal Białko: 6 g
Tłuszcze: 7,5 g Węglowodany: 6 g
Wymienniki węglowodanowe: 0,5 WW Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 1 WBT
Podane wartości dotyczą jednej porcji
Składniki:
  • wywar z włoszczyzny i chudego mięsa
  • szczaw (20 g)
  • masło roślinne (3 g)
  • mleko 2% (34 g)
  • jogurt naturalny (12 g)
Sposób przygotowania:
Z chudego mięsa oraz włoszczyzny ugotować wywar. Szczaw posiekać, udusić na maśle, dodać do wywaru. Jogurt naturalny rozmącić z mlekiem, wlać do zupy, wymieszać i gotować około 15 minut. Na talerzu ułożyć połówkę jajka ugotowanego na twardo i zalać gorącą zupą.
Komentarze
Ula
22.04.2011

Bardzo apetycznie wygląda ta połówka jajka w zupie. Przygotuję ją dziś na obiad, ale jako że post wywar przyrządzę tylko z warzyw.
Smakowało Ci zaproponowane przez nas danie? A może przepis nie okazał się taki prosty w przygotowaniu? Podziel się swoimi uwagami z innymi użytkownikami serwisu Diabetologiaonline.pl.


Dodaj komentarz

Pola oznaczone * są wymagane.
Nota prawnaPolityka prywatnościRedakcja serwisuKontakt z redakcjąMapa serwisuZgłoś uwagi