Zupa szczawiowa (200 g) z połówką jajka
Kaloryczność: 115 kcal | Białko: 6 g |
Tłuszcze: 7,5 g | Węglowodany: 6 g |
Wymienniki węglowodanowe: 0,5 WW | Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 1 WBT |
Podane wartości dotyczą jednej porcji

Składniki:
- wywar z włoszczyzny i chudego mięsa
- szczaw (20 g)
- masło roślinne (3 g)
- mleko 2% (34 g)
- jogurt naturalny (12 g)
Sposób przygotowania:
Z chudego mięsa oraz włoszczyzny
ugotować wywar. Szczaw posiekać, udusić na maśle, dodać do wywaru. Jogurt naturalny
rozmącić z mlekiem, wlać do zupy, wymieszać i gotować około 15 minut. Na
talerzu ułożyć połówkę jajka ugotowanego na twardo i zalać gorącą zupą.